تاریخ و شرایط انتخاب رشته آزمون سراسری ۱۴۰۴ آخرین وضعیت جاده های شمالی / جاده چالوس یک‌طرفه شد دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد کلاهبرداری ۳ نفر در پوشش مأموران اداره آب خوزستان در محاصره گرمای سوزان؛ شوش با ۴۹ درجه در صدر سخنگوی پلیس: خاطیان حادثه حمله به دستفروشان در قزوین به قید فوریت بازداشت شدند سامانه انتخاب رشته مجازی آزمون سراسری ۱۴۰۴ فعال شد ترافیک پرحجم در محور‌های مواصلاتی مازندران/ محدودیت اعمال نمی‌شود گردوخاک شدید در راه است؛ طوفان غبار ۳ روزه ایران را فرا می‌گیرد دادستان قزوین: برای واقعه درگیری ماموران شهرداری در بلوار شهید سلیمانی پرونده تشکیل و طرفین احضار شدند کسری ۹۰ میلیمتری بارش‌ها/بحران کم بارشی در ۴۶۵ شهر کشور آمار جالب جنسیتی از برترین‌های کنکور ۱۴۰۴ وضعیت آب و هوای کشور طی ۵ روز آینده / کاهش نسبی دما در این مناطق انهدام خط لوله انتقال سوخت قاچاق در سواحل میناب انتشار دفترچه انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۴ تا فردا؛ جزئیات انتخاب رشته مجازی پذیرایی در جلسات دفاع ممنوع شد

احکام شرعی جدا خوابیدن زوجین

در برخی موارد، زوجین به دلایلی مانند تفاوت ساعات خواب، اختلالات خواب، تولد فرزند یا مسائل دیگر ممکن است تصمیم بگیرند جدا از هم بخوابند. اما آیا این کار از نظر شرعی اشکالی دارد؟ آیا جدا خوابیدن به معنای عدم رعایت حقوق جنسی یکدیگر در اسلام محسوب می‌شود؟
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۴ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 27
کد خبر: ۲۷۶۵۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ از دیدگاه اسلام، جدا خوابیدن زن و شوهر به خودی خود حرام نیست، مگر اینکه منجر به امتناع از رابطه زناشویی و عدم تمکین یکی از طرفین شود. در صورتی که یکی از زوجین بدون دلیل شرعی از برقراری رابطه جنسی خودداری کند، این مسئله از نظر فقهی قابل بررسی است و ممکن است حقوق طرف دیگر ضایع شود.

وظایف زن و شوهر در روابط زناشویی
زن موظف است در حد توان به نیازهای جنسی شوهر پاسخ دهد، مگر در مواردی مانند عادت ماهانه، بیماری یا موانع شرعی دیگر. امتناع بی‌دلیل از تمکین جایز نیست. از سوی دیگر، شوهر نیز نباید رابطه جنسی را بیش از چهار ماه ترک کند، مگر با رضایت زن یا وجود شرایط خاص مانند مشکلات جسمی.

نظر مراجع تقلید درباره ترک رابطه جنسی
آیت‌الله مکارم شیرازی معتقدند اگر زن جوان باشد و احتمال گناه وجود داشته باشد، شوهر باید مراقب باشد تا از وقوع معصیت جلوگیری کند. آیت‌الله سیستانی می‌گویند ترک رابطه بیش از چهار ماه بدون دلیل شرعی جایز نیست، حتی در سفر. آیت‌الله تبریزی نیز تأکید دارند که شوهر تنها با رضایت زن می‌تواند از رابطه خودداری کند.

روایات درباره جدا خوابیدن
در احادیث آمده است که اگر زن بدون دلیل از خوابیدن در کنار شوهرش امتناع کند، مورد لعنت فرشتگان قرار می‌گیرد. امام علی (ع) نیز فرموده‌اند اگر مردی همسرش را به بستر دعوت کند و زن از روی سرکشی نپذیرد، فرشتگان او را نفرین می‌کنند. پیامبر (ص) نیز زنانی را که بدون دلیل از شوهر خود دوری می‌کنند، بدترین زنان خوانده‌اند.

جمع‌بندی نهایی
جدا خوابیدن زن و شوهر اگر به معنای سردی روابط یا امتناع از رابطه زناشویی نباشد، از نظر شرعی مشکل ندارد. اما اگر این کار باعث نقض حقوق جنسی طرفین شود، طبق فقه اسلامی پذیرفته نیست. بنابراین، زوجین باید در عین رعایت مصالح شخصی، حقوق یکدیگر را نیز در نظر بگیرند تا زندگی مشترکشان دچار اختلال نشود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار